Cele mai frumoase 5 trasee pentru bicicleta de langa Bucuresti

Cele mai frumoase 5 trasee pentru bicicleta de langa Bucuresti

  Daca locuiesti in Capitala si esti pasionat de mersul pe doua roti, cu siguranta ai cautat cel putin o data pe Google sintagma "trasee bicicleta langa Bucuresti". Pe de-o parte, orasul nu este chiar atat de prietenos cu ciclistii, iar, pe de alta parte, probabil ca iti doresti sa evadezi dintre blocuri, masini si poluare si sa schimbi peisajul cu unul mai liber si interesant. Din fericire, si noi gandim la fel, motiv pentru care ti-am pregatit 5 itinerarii, unul mai spectaculos decat celalalt, care pot fi efectuate in doar cateva ore de pedalat prin judetele din apropiere.

  1. Palatul Mogosoaia

  Primul dintre traseele pentru bicicleta de langa Bucuresti pe care ti-l propunem este extrem de pitoresc, iar destinatia finala merita tot efortul. Vorbim despre Palatul Mogosoaia, aflat la circa 15 kilometri de Capitala, pe drumul spre Targoviste. Ridicat de Constantin Brancoveanu, in stilul arhitectural care ii poarta numele, Palatul este doar o parte a complexului care mai cuprinde Capela Gheorghe Bibescu, Biserica Sfantul Gheorghe, cuhnia (bucataria brancoveneasca), curtea, lacul si parcul. O adevarata oaza de liniste, Mogosoaia ofera si numeroase variante culinare apetisante, dar si locuri de joaca pentru copii.

  2. Lacul Snagov

  O alta varianta de traseu pentru biciclete langa Bucuresti porneste de la Arcul de Triumf, catre Casa Presei Libere si apoi spre Saftica. Primul popas poate avea loc in apropiere, mai exact la Ghermanesti, dupa care itinerariul continua catre punctul final, pe pistele de pe trotuar, amenajate de catre autoritati. Snagovul este una dintre principalele atractii turistice de langa Capitala, atat pentru lacul spectaculos, cat si pentru numeroasele variante de distractie disponibile aici.

  3. Padurea Baneasa

  Padurea Baneasa se intinde pe 900 de hectare, loc mai mult decat suficient atat pentru ciclistii incepatori, cat si pentru avansati. Varietatea peisajului, dar si faptul ca exista destul spatiu deschis pentru o padure reprezinta alte doua argumente in favoarea acestui traseu pentru biciclete de langa Bucuresti, placut de parcurs in toate anotimpurile.

  4. Padurea Cernica

  Cernica este unul dintre locurile preferate in care se aduna biciclistii din Bucuresti si nu numai. De altfel, acestia au amenajat si un traseu in localitate, care porneste din dreptul manastirii cu acelasi nume si are o lungime de 27 de kilometri, cu o diferenta de nivel de numai 206 metri. Itinerariul poate fi catalogat drept "distractiv", osciland intre pietris, pamant si noroi si avand o rampa medie de 1,4% (cu o singura portiune cu o inclinatie de 11%).

  5. Parcul Edenland

  Nu in ultimul rand, un traseu pentru biciclete de langa Bucuresti foarte apreciat il reprezinta cel pana in Parcul Edenland. Drumul trece prin Pipera, Tunari si Balotesti si nu dureaza mai mult de 3 ore dus-intors, la un ritm de 10-13 kilometri pe ora. Pe langa faptul ca vei arde in jur de 1.000 de calorii, te vei bucura de privelistea din parc si vei putea servi masa in timp ce privesti avioanele care decoleaza de pe Otopeni. Dupa oricare dintre aceste mici "escapade" in afara Capitalei, cu siguranta te vei intoarce revigorat si nerabdator pentru urmatoarea.

  Taguri:

  Comentarii