Cat ulei se pune in benzina la motocoasa/drujba Stihl? Afla raspunsul specialistilor!

Cat ulei se pune in benzina la motocoasa/drujba Stihl? Afla raspunsul specialistilor!

  Multi dintre clientii nostri ne adreseaza, online, telefonic sau fata in fata, intrebari precum "Cat ulei se pune in benzina la motocoasa?" sau "Cat ulei se pune in benzina la drujba Stihl?". Intrucat astfel de nelamuriri se tot repeta, am decis sa scriem un articol pe aceasta tema, in care sa oferim raspunsuri.

  Intai, trebuie sa precizam ca, pentru a functiona in mod corespunzator, utilajele enumerate mai sus au nevoie de un amestec de carburant, format din benzina si un ulei special de motor (numit si de adaos sau de amestec), in diferite proportii. Chiar daca raportul este net in favoarea benzinei, asa cum vei vedea in continuare, adaugarea uleiului nu trebuie neglijata, pentru a evita orice incident si a obtine rezultatele dorite.

  La intrebarea "Cat ulei se pune in benzina la motocoasa?", raspunsul este variabil, intrucat depinde de fiecare brand, ba chiar de fiecare produs in parte. In general, insa, raporturile standard sunt de 50:1 (o parte ulei la 50 de parti benzina), 40:1 sau 25:1.

  La intrebarea "Cat ulei se pune in benzina la drujba Stihl?", raspunsul este oferit chiar de catre producatorul german, pe site-ul sau. Asadar, pentru echipamentele cu motoare in doi timpi, raportul este de 50:1. "Calitatea celor doua componente (n.r. benzina si ulei) are o importanta decisiva pentru functionarea si durata de viata a motorului. Combustibilii inadecvati sau raporturile de amestecare care se abat de la norma pot conduce la defectiuni serioase", arata brand-ul nemtesc.

  Iata, mai jos, cum se "traduc" unele dintre cele mai frecvente raporturi de amestec ulei-benzina, atat pentru motocoase, cat si pentru drujbe:

  Raport 25:1 - 1 L benzina+40 ml ulei / 2 L benzina+80 ml ulei / 3 L benzina+120 ml ulei / 4 L benzina+160 ml ulei / 5 L benzina+200 ml ulei;

  Raport 40:1 - 1 L benzina+25 ml ulei / 2 L benzina+50 ml ulei / 3 L benzina+75 ml ulei / 4 L benzina+100 ml ulei / 5 L benzina+125 ml ulei;

  Raport 50:1 - 1 L benzina+20 ml ulei / 2 L benzina+40 ml ulei / 3 L benzina+80 ml ulei / 4 L benzina+100 ml ulei / 5 L benzina+120 ml ulei.

  Dupa cum stii, magazinul online Roco Piese este mereu alaturi de clientii sai, avand o oferta extrem de bogata si diversificata, numai cu produse de calitate si deosebit de utile, la preturi mici. In aceasta categorie se inscrie si Bidonul pentru amestec benzina-ulei, pe care il gasesti disponibil la nici mai mult, nici mai putin de 18 lei. Cu ajutorul acestuia, vei amesteca usor cele doua componente ale combustibilului, ghidandu-te dupa gradatii (benzina pana la semn, apoi ulei pana la semnul corespunzator raportului - 50/1, 40/1, 32/1 sau 25/1).

  Precautii. In final, reiteram faptul ca uleiul destinat amestecului carburant pentru drujbe si motocoase este unul special si nu merita sa faci rabat la calitate pentru economii nesemnificative. Asta cu atat mai mult cu cat, in cazul utilizarii unui ulei neconform, exista un risc foarte mare al defectarii echipamentului, ceea ce va atrage dupa sine costuri suplimentare mult mai mari.

  Comentarii