Cum sa alegi o surubelnita electrica potrivita nevoilor tale?

Cum sa alegi o surubelnita electrica potrivita nevoilor tale?

  Fiind companioni de nedespartit al oricarui gospodar priceput, surubelnitele electrice sunt instrumente de mare ajutor, usor de utilizat si cu un bun randament, avand in vedere pretul investitiei.

  Fata de bormasini sau alte unelte manuale, surubelnita electrica este ideala pentru asamblarea mobilierului, pentru fixarea anumitor elemente de lemn sau pentru alte sarcini “usoare”. La acestea poate fi montat orice tip de cap de surubelnita normala, precum cele in cruce (Philips), de tip nimbus, drepte etc.

  Alegerea unei surubelnite electrice depinde cel mai mult de scopul pentru care o folosesti. Spre exemplu, ai un proiect in desfasurare, precum amenajarea unui apartament sau renovarea acestuia? Detii un atelier si iti trebuie o astfel de unealta in “arsenalul” tau? Sau vrei sa ai la indemana o solutie pentru a asambla sau repara ocazional mobila?

  In al doilea rand, este necesar sa determini care este frecventa folosirii acestei unelte. Daca te astepti la sarcini care dureaza zile intregi, este indicat sa te indrepti catre un model cu cablu de alimentare. In schimb, daca folosesti surubelnita electrica ocazional, timp de cateva ore, poti achizitiona un model pe baterie, cu acumulator de rezerva. De asemenea, este indicat sa tii cont si de specificatiile modelului, pentru a te asigura ca aceasta este propice sarcinilor intense.

  Un alt factor de luat in considerare este greutatea uneltei. Ca regula generala, surubelnitele cu cablu sunt mai usoare decat cele fara, care au atasate si o baterie.

  Nu in ultimul rand, este bine sa ai in vedere si cuplul dezvoltat de surubelnita electrica. Cu cat acesta este mai mare, cu atat mai usor va fi sa folosesti unealta, chiar si in cazul materialelor mai dure.

  Cuplul dezvoltat este direct proportional cu puterea de care dispune surubelnita electrica. Spre exemplu, pentru modele cu fir, aceasta depinde de motor, care poate dezvolta o putere de la 450 pana la 705 W. Insa, daca folosesti un transformator extern, precum un model pe baterie, puterea dezvoltata depinde de voltajul sursei. Acesta poate varia intre 3.6 V pana la 18 V pentru modelele mai puternice. Mai mult, un voltaj crescut asigura o durata de viata mai lunga a bateriei.

  Exista si unele modele de surubelnite electrice, numite pistoale de impact, care sunt folosite pentru sarcini cu adevarat intense, acestea dezvoltand o putere mai ridicata.

  Viteza de rotatie este un alt element esential, mai ales daca trebuie sa folosesti surubelnita la intervale regulate. In general, surubelnitele electrice au o singura viteza de rotatie, insa exista si modele cu doua trepte de viteza, recomandate celor care folosesc des aceasta unealta.

  Iata, spre exemplu, un model de surubelnita electrica cu acumulator din oferta magazinului nostru online, care beneficiaza de o reducere substantiala de pret si este mai mult decat capabila sa indeplineasca o gama variata de sarcini:

  Masina de gaurit si insurubat cu acumulator Detoolz 18v

  • Geanta tip diplomat
  • 1 Acumulator de rezerva
  • Capacitate de incarcare rapida - 1h
  • Indice luminos avertizare nivel baterie
  • Indicator stare baterie: LED
  • Maner Soft Grip
  • Acumulator 18V / 1.3Ah / Li-Ion
  • Turatie la mers in gol in treapta 1: 350rpm
  • Turatie la mers in gol in treapta 2: 1300rpm
  • Rotatie stanga/dreapta
  • Diametru maxim suruburi: 25 mm
  • Durata incarcare: 1 ora
  • Cuplu max: 30nM

  Acest model, la doar 299 de Lei, redus de la 350, dezvolta o putere foarte buna, fiind potrivit pentru majoritatea activitatilor de acest fel dintr-o gospodarie. Chiar daca nu este proiectata pentru uz industrial, puterea ridicata, cele doua trepte de viteza si calitatea pieselor o recomanda pentru o mare varietate de sarcini.

  Pentru mai multe detalii, dar si pentru a descoperi gama completa de surubelnite electrice, acceseaza sectiunea Scule Electrice din categoria Masini-Unelte si vezi toate ofertele!

  Comentarii