Cum sa alegi un lant potrivit pentru drujba ta?

Cum sa alegi un lant potrivit pentru drujba ta?

Cum sa alegi un lant potrivit pentru drujba ta?

 


Multe persoane se intreaba cum pot alege cu succes un lant de drujba potrivit. Majoritatea se tem ca, daca au un model de drujba "de firma", precum Stihl sau Husqvarna, vor trebui sa comande piesele necesare de la mare distanta!

 

Cu toate acestea, Roco Piese pune la dispozitia clientilor o gama deosebit de variata de piese de schimb pentru drujba, echivalente celor originale, care beneficiaza de garantie si functioneaza la fel de bine! Totusi, trebuie sa existe o metoda eficienta pentru a determina ce tip de lant pentru drujba este cel potrivit, in cazul in care optam pentru unul echivalent.

 

Altfel spus, cum se poate masura un lant de drujba? Va trebui sa luam in considerare trei variabile importante ale acestuia: Numarul de zale, numarul de ochiuri (sau dinti) si pasul. Aceasta ultima variabila este cea la care trebuie sa fim atenti, deoarece, in anumite cazuri, primele doua se pot potrivi (zalele si ochiurile sa corespunda), ceea ce creeaza o falsa impresie ca si pasul este cel corect. Din pacate, insa, daca pasul este nepotrivit, poti risca sa strici ambreiajul drujbei.

 

Exista, desigur, posibilitatea de a schimba cu totul lama drujbei, insa in acest caz, va trebui sa iei in considerare si marimea lantului. Singura variabila care nu se schimba este pasul, care este determinat de ambreiajul drujbei. De exemplu, daca detii o drujba cu pasul de 3.25, precum Husqvarna, ai mai multe optiuni la dispozitie, avand libertatea sa optezi pentru o lama cu lant de drujba de 28 sau de 32 dinti! De altfel, este mult mai simplu si mai rapid sa le schimbi pe ambele, stiind ca se potrivesc si functioneaza perfect impreuna!

 

Ce faci insa, cand nu stii cu siguranta care sunt masuratorile drujbei, sau cand pe lant sau lama sunt omise variabilele de mai sus? Va trebui sa folosim o ruleta cu ajutorul careia sa masuram cu precizie, pentru a determina lungimea si pasul (numarul de zale poate fi numarat). Daca lungimea se masoara cu usurinta, pentru pas va trebui sa masuram distanta dintre trei nituri consecutive, pe care o impartim apoi la 2. Cele mai comune distante pentru pas sunt 1/4, 0.325, 3/8 etc., intalnite si pe lanturi si lame de drujbe de la marci cunoscute precum Stihl sau Husqvarna.

 

Spre exemplu, daca iti doresti mai multa putere, este recomandat sa optezi pentru o drujba cu un pas mai mic. Astfel, un model de 325 va patrunde mai rapid in lemn decat unul de 3/8 (375).

 

In concluzie, daca doresti un upgrade, sau intampini dificultati in privinta drujbei (nu mai taie corect, se impotmoleste etc), te asteptam la Roco Piese sa iti comanzi o lama sau un lant de drujba (poate chiar amandoua) care se potrivesc modelului tau! Nu uita sa comanzi online de la Roco Piese si o pila pentru ascutit lantul, care te va ajuta sa mentii taisul la fel de eficient ca in prima zi!

 

Beneficiaza de transportul gratuit la comenzi ce depasesc 300 de Lei, precum si de sistemul de livrare prin curier, care iti aduce produsul comandat direct la tine acasa, in 48 de ore de la finalizarea comenzii!

Taguri:

Comentarii