Drujbe electrice sau drujbe pe carburant? Iata ce diferente exista!

Drujbe electrice sau drujbe pe carburant? Iata ce diferente exista!

Drujbe electrice sau drujbe pe carburant? Iata ce diferente exista!

 

 

Industria producatoare de scule electrice este in plina dezvoltare, motiv pentru care multe persoane iau in calcul posibilitatea alegerii unei drujbe electrice. In plus, pe langa faptul ca o drujba electrica aduce avantaje din punct de vedere ecologic, aceste unelte sunt tot mai cautate de cei care traiesc in suburbiile oraselor si nu doresc sa investeasca intr-o drujba cu carburant.

 

Noile modele de drujbe electrice dispun de baterii mai performante, care cresc durata de folosire, precum si puterea de taiere. Cu toate acestea, cand vine vorba de anumite sarcini, o drujba pe carburant nu poate fi egalata la capitolele putere si viteza de taiere.

 

Drujbe electrice

 

Avantaje

 

Aceste drujbe sunt usoare si compacte, avand o greutate ce le permite sa fie transportate si utilizate oriunde. Sunt mai silentioase decat drujbele pe carburant si nu lasa miros de benzina. In plus, nu trebuie sa mai mixezi uleiul cu benzina in proportii exacte pentru a obtine carburant. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi un buton si esti gata!

 

Sunt ideale pentru toaletarea pomilor, pentru taierea bustenilor de mici dimensiuni si alte asemenea sarcini in gospodarie.

 

Dezavantaje

 

Cu toate ca sunt mai mici si mai usor de carat decat "suratele" lor, cele mai multe modele nu sunt atat de puternice pentru a taia un copac de mari dimensiuni. Astfel, daca detii un teren cu multi copaci, este indicat sa optezi pentru un model pe carburant.

 

Exista doua tipuri de drujbe electrice: Cu baterie sau cu cablu. Evident, lipsa de mobilitate a modelelor cu cablu este un dezavantaj major, insa acestea sunt viabile daca ai de taiat doar lemne pentru iarna sau alte asemenea mici proiecte.

 

Prin urmare, daca vrei sa beneficiezi de libertate de miscare, alege o drujba electrica pe baterii. Cu toate ca acestea nu au puterea unui model cu cablu, multe dintre modelele noi au o durata de viata a bateriei mult extinsa.

 

Drujbe pe carburant

 

Avantaje

 

Drujbele care functioneaza cu carburant sunt ideale pentru sarcinile grele. Daca detii o ferma sau o livada, esti padurar sau taietor profesionist de lemne, probabil ca ai deja o drujba pe benzina. In plus, acestea beneficiaza de mai multe marimi ale lamei, in functie de specificul sarcinii.

 

Fata de drujbele electrice, nu vei fi limitat de cablu la o zona restransa, iar daca ai destul combustibil, nu trebuie sa te mai opresti din lucru.

Dezavantaje

 

Drujbele care functioneaza cu carburanti sunt adeseori mult mai grele, astfel ca, daca nu esti obisnuit cu acestea, vei obosi mult mai repede. Sunt, de asemenea, mult mai zgomotoase, motiv pentru care se recomanda purtarea unui echipament de protectie adecvat. De multe ori, pretul acestora este mai mare decat cel al drujbelor electrice, date fiind si performantele mai ridicate.

 

De aceea, daca esti in cautarea unei drujbe de calitate, cauta pe site-ul RocoPiese modelul tau preferat! Alege si accesorii sau piese pentru drujba electrica sau cu carburant si esti gata de lucru!

Taguri:

Comentarii