Instructiuni de utilizare a bateriilor de scutere / motociclete

Instructiuni de utilizare a bateriilor de scutere / motociclete


Acumulatorii comercializaţi de www.generalmotor.ro sunt fabricate cu cele mai noi tehnologii, în  variante gata echipate .

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE

Montaţi acumulatorul la un service sau specialist autorizat. Acumulatorul pregătit trebuie bine fixat pe motocicletă, iar prima dată trebuie fixată borna (+) şi apoi borna (-). Evitaţi scurtcircuitarea. ÎNCARCARE CU  ACID. În cazul în care este vorba despre un acumulator uscat, ce trebuie încărcat cu acid, utilizaţi acid cu densitatea între 1,25-1,28 kg/dm3. Acumulatorul trebuie încărcat până la limita de nivel indicata. Acidul trebuie să aibă temperatura între +10 şi +30 de grade Celsius. După încărcare lăsaţi acumulatorul nefolosit timp de 30 de minute. ÎNTREŢINEREA ACUMULATORULUI. Verificaţi tensiunea la borne măcar o data pe an la un service autorizat. Tensiunea, în cazul sistemelor de 12V trebuie săfie între 13,8V si 14,2V. Acumulatorul trebuie ţinut curat şi uscat, bornele trebuie săfie neoxidate. Vă recomandăm ungerea bornelor cu vaselină, grăsime sau soluţii antioxidante. Verificaţi de 1-2 ori pe an nivelul de electrolit la acumulatori. În caz de nevoie completaţi nivelul cu apă distilată.

Dacă acumulatorul s-a descărcat, încărcaţi-l la un service autorizat. În cazul în care densitatea de acid scade sub nivelul de 1,25 kg/l, acumulatorul trebuie reîncărcat cu încărcător. Puterea de încărcare nu poate fi mai mare de 10% din capacitatea acumulatorului (de exemplu în cazul unui acumulator de 6Ah, nu poate depăşi 0,6A). Dacă temperatura acumulatorului creşte peste +30 de grade Celsius în timpul încărcării, încărcarea trebuie oprită temporar. Dacă acumulatorul Dvs necesită întreţinere prea des, verificaţi sistemul electric al vehicolului Dvs la un service autorizat. ATENŢIE: dacî acumulatorul se defectează din cauza sistemului electric al vehicolului Dvs, costurile de reparaţie cad în sarcina Dvs! DEPOZITAREA ACUMULATORULUI.

  Dacă nu folosiţi acumulatorul pe o perioada mai îndelungată, vă recomandăm să-l încărcaţi complet,  şi să-l depozitaţi  într-un loc uscat  şi răcoros, ferit de lumina directă. Verificaţi la fiecare 2-3 luni  densitatea de acid. Dacă densitatea de acid scade sub 1.25 kg/l acumulatorul trebuie  încărcat cu încărcător. Daca depozitaţi acumulatorul  în stare descărcată, acumulatorul poate fi deteriorat irecuperabil.  CONDIŢII DE GARANŢIE. Garanţia acumulatorilor se referă exclusiv la defecţiunile de fabricaţie sau de materie primă. Garanţia nu acoperă uzura normalăal acumulatorului,  utilizarea necorespunzătoare, neglijentă, nerespectarea strictă a  instrucţiunilor de utilizare, precum  şi accidentele,  şocurile mecanice/electrice, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanţe  în interiorul echipamentului, respectiv de defecţiunile cauzate de sistemul electric necorespunzător a vehicolului pe care este montat. Acumulatorii au garanţie de un anVă mulţumim pentru alegerea făcută. Acumulatorii comercializaţi sunt fabricate cu cele mai noi tehnologii, în  variante gata echipate sau  în variante uscate.

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE

Montaţi acumulatorul la un service sau specialist autorizat. Acumulatorul pregătit trebuie bine fixat pe motocicletă, iar prima dată trebuie fixată borna (+) şi apoi borna (-). Evitaţi scurtcircuitarea. ÎNCARCARE CU  ACID. În cazul în care este vorba despre un acumulator uscat, ce trebuie încărcat cu acid, utilizaţi acid cu densitatea între 1,25-1,28 kg/dm3. Acumulatorul trebuie încărcat până la limita de nivel indicata. Acidul trebuie să aibă temperatura între +10 şi +30 de grade Celsius. După încărcare lăsaţi acumulatorul nefolosit timp de 30 de minute. ÎNTREŢINEREA ACUMULATORULUI. Verificaţi tensiunea la borne măcar o data pe an la un service autorizat. Tensiunea, în cazul sistemelor de 12V trebuie săfie între 13,8V si 14,2V. Acumulatorul trebuie ţinut curat şi uscat, bornele trebuie săfie neoxidate. Vă recomandăm ungerea bornelor cu vaselină, grăsime sau soluţii antioxidante. Verificaţi de 1-2 ori pe an nivelul de electrolit la acumulatori. În caz de nevoie completaţi nivelul cu apă distilată. Dacă acumulatorul s-a descărcat, încărcaţi-l la un service autorizat. În cazul în care densitatea de acid scade sub nivelul de 1,25 kg/l, acumulatorul trebuie reîncărcat cu încărcător. Puterea de încărcare nu poate fi mai mare de 10% din capacitatea acumulatorului (de exemplu în cazul unui acumulator de 6Ah, nu poate depăşi 0,6A).

Dacă temperatura acumulatorului creşte peste +30 de grade Celsius în timpul încărcării, încărcarea trebuie oprită temporar. Dacă acumulatorul Dvs necesită întreţinere prea des, verificaţi sistemul electric al vehicolului Dvs la un service autorizat. ATENŢIE: dacî acumulatorul se defectează din cauza sistemului electric al vehicolului Dvs, costurile de reparaţie cad în sarcina Dvs!

DEPOZITAREA ACUMULATORULUI.

 Dacă nu folosiţi acumulatorul pe o perioada mai îndelungată, vă recomandăm să-l încărcaţi complet,  şi să-l depozitaţi  într-un loc uscat  şi răcoros, ferit de lumina directă. Verificaţi la fiecare 2-3 luni  densitatea de acid. Dacă densitatea de acid scade sub 1.25 kg/l acumulatorul trebuie  încărcat cu încărcător. Daca depozitaţi acumulatorul  în stare descărcată, acumulatorul poate fi deteriorat irecuperabil.  

CONDIŢII DE GARANŢIE.

Garanţia acumulatorilor se referă exclusiv la defecţiunile de fabricaţie sau de materie primă. Garanţia nu acoperă uzura normalăal acumulatorului,  utilizarea necorespunzătoare, neglijentă, nerespectarea strictă a  instrucţiunilor de utilizare, precum  şi accidentele,  şocurile mecanice/electrice, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanţe  în interiorul echipamentului, respectiv de defecţiunile cauzate de sistemul electric necorespunzător a vehicolului pe care este montat. Acumulatorii au garanţie de un an.


Comentarii