......În 1971, accelerația de siguranță a fost instalată ca accesoriu standard în toate drujba Stihl pentru a preveni pornirea accidentală a lanțului de drujba.

În 1972, pe drujba Stihl apare un nou dispozitiv de siguranță. Frâna de lanț, care este situata în fața mânerului si care oprește lanțul drujbei într-o fracțiune de secundă în cazul unui impact.

În 1973, o altă inovație în materie de siguranță și confort a fost aplicată drujbelor Stihl. Cu ajutorul încălzitorului de mâner, operatorul de drujba își poate menține unealta stabilă chiar și la frig extrem. Acest lucru este posibil prin recircularea gazelor de evacuare calde prin maner.


Între timp, ca urmare a muncii intense de cercetare și dezvoltare la Husqvarna, ia naștere modelul 140, care se bazează pe modelul Husqvarna 180, fiind mai mic și mai ușor decat acesta. Aceasta este prima drujba Husqvarna echipată cu frână de lanț.

În 1976, drujbele Stihl s-au fabricat cu un singur comutator, care vă permite să porniti drujba rapid si in siguranta fără a da drumul mânerului.

Tot in anul 1976, Husqvarna încearcă să capteze segmentul utilizatorilor ocazionali și scoate la iveală modelul Husqvarna 61, o versiune simplificată a drujbei profesionale Husqvarna 162. Deși Husqvarna 61 a fost un fierăstrău foarte bun, acesta nu a atins succesul predecesorului sau.

În 1981 a debutat modelul Husqvarna 133, care a devenit foarte popular în Japonia și alte țări asiatice.

În 1982, a apărut un alt model Husqvarna de succes, Husqvarna 50 Rancher, care a devenit foarte popular în întreaga lume, dar mai ales printre fermierii si proprietarii de păduri nord-americani care aveau nevoie de o drujba simpla, robusta si fiabila.

În 1983, Husqvarna a prezentat cea mai nouă drujba profesionala, Husqvarna 154 (la acea vreme). Husqvarna 154 a fost, fara indoiala, un hit. Comenzile au crescut și în țări precum Canada, Rusia, Cehoslovacia și Regatul Unit.

Din 1984, Stihl folosește reglarea tensiunii laterale a lanțului la drujba. Tensiunea lanțului de ferăstrău este reglată prin capacul ambreiajului prin intermediul intinzatorului de lant. În acest fel, poate fi evitat orice contact cu lanțul drujbei.

În 1985, STIHL a început să comercializeze uleiul de lanț pe bază de plante pentru utilizatorii conștienți de problemele de mediu, ulei care se biodegradează în sol într-un timp scurt. Denumireaa comerciala a acestui ulei de ungere lant este „Blue Angel”.
Sistemul Ematic este utilizat pe motoferăstrăile STIHL din 1987.
Sistemul Ematic reduce utilizarea uleiului de lanț, reducând astfel costurile de operare și impactul asupra mediului.
În 1988, STIHL a recomandat Motocoasa FR 106, care nu este o drujba cu lant, ci o motocoasa de tuns iarba motorizată, a carui motor poate fi purtat ca rucsac. Se dovedeste a fi o inovatie pentru lucrări de cosit.
În același an (1988), STIHL dezvoltă primul convertor catalitic din lume pentru motoare în doi timpi. Acest lucru poate reduce conținutul de hidrocarburi al gazelor de eșapament cu 70-80%. Numele primei drujbă cu catalizator este STIHL 044.
Tot anul acesta (1988), Husqvarna prezintă modelul 262 XP, prina drujba a seriei Air Injection.
În 1990, STIHL a stantat dintii drujbei cu un marcaj de uzură, care ajută la detectarea timpurie a uzurii lanțului.
În același an (1990), STIHL lansează un amestec de combustibil în doi timpi prefabricat, care conține mai putine substante nocive pentru sănătate, cum ar fi plumbul, sulful, hidrocarburile aromatice - mai ales, benzenul, care este considerat deosebit de cancerigen. Cifra octanică mare (95) asigură performanțe optime ale motorului și un consum redus de combustibil.
În 1994 apar Lamele Rollomatic STIHL. Mai usoara, formată din două plăci de oțel cu o suprafață mare, spațiile goale sunt umplute cu poliamidă armată cu fibră de sticlă. Rezultatul este cu 38% mai puțină greutate.
În 1995, STIHL a castigat premiul pentru cea mai silentioasa drujba cu motor pe benzină din lume.
Lanțul drujbei trebuie tensionat în mod constant în timpul lucrului, acest lucru se poate face cu o roată de reglare fără unelte. Acest plus de confort a apărut pentru prima dată la drujba Stihl 023 C, iar ulterior a fost disponibil și la modelul Stihl 026 C, ambele destinate utilizării profesionale.
1997 a fost anul Husqvarna, deoarece a prezentat prima sa mașină special dezvoltată pentru îngrijirea copacilor, 335 XPT, care a devenit favorita printre profesioniștii în îngrijirea copacilor datorită greutății sale reduse și ușurinței în utilizare.
În 1998, pe drujbele STIHL au apărut busoane de rezervor care puteau fi deschise / inchise fără scule. Astfel, rezervoarele de combustibil și ulei de lubrifiere pentru lanț, puteau fi umplute fara vreo cheie speciala o data cu aparitia modelelor Stihl 029 și 039.
În anul 2000 a apărut drujba de salvare STIHL MS 460, care a fost conceputa pentru a răspunde nevoilor serviciilor de urgență (pompieri, salvare tehnică și management al dezastrelor)
În 2004, STIHL a lansat noul său model de top, MS 880. Drujba cu o putere de 6,4 kW (raport putere/greutate 1,6 kg/kW) a fost proiectată pentru a satisface cele mai mari cerințe.
În 2007, a apărut motorul ecologic 2-MIX, care mărește performanța, reducând în același timp consumul și emisiile. Perioada de înlocuire a filtrului a devenit, de asemenea, mai lungă datorită sistemului filtrare a aerului cu durată lungă de viață.
În 2010, Husqvarna va produce versiuni X-Torq pentru două dintre mașinile sale din Seria 3, 365 și 372 XP, care este tehnologia de purjare a aerului Husqvarna.
Prima drujba cu injector din lume va fi lansat în 2018! Drujba cu injecție controlată electronic are un volum cilindric de 79,2 cm3 și o putere de 5 kW, iar greutatea sa este de 6,2 kg. Lanțul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 0,25 secunde, datorită celor peste 200 de injecții pe secundă. Stihl MS 500i este mai eficient decât orice drujba anterioară și, datorită emisiilor sale scăzute, este, de asemenea, mai ecologic decât orice alta drujba fabricata pana atunci.
Cea mai avansată drujba de la Husqvarna din zilele noastre este modelul Husqvarna 576 XP, care dispune de toată tehnologia sa de ultimă oră, de la Air Injection® la X-Torq® până la Auto Tune®.
Comentarii