Istoria drujbelor (intre anii 1969 - 2018)

......În 1971, accelerația de siguranță a fost instalată ca accesoriu standard în toate drujba Stihl pentru a preveni pornirea accidentală a lanțului de drujba.

În 1972, pe drujba Stihl apare un nou dispozitiv de siguranță. Frâna de lanț, care este situata în fața mânerului si care oprește lanțul drujbei într-o fracțiune de secundă în cazul unui impact.

În 1973, o altă inovație în materie de siguranță și confort a fost aplicată drujbelor Stihl. Cu ajutorul încălzitorului de mâner, operatorul de drujba își poate menține unealta stabilă chiar și la frig extrem. Acest lucru este posibil prin recircularea gazelor de evacuare calde prin maner.

Între timp, ca urmare a muncii intense de cercetare și dezvoltare la Husqvarna, ia naștere modelul 140, care se bazează pe modelul Husqvarna 180, fiind mai mic și mai ușor decat acesta. Aceasta este prima drujba Husqvarna echipată cu frână de lanț.

Husqvarna 140 S

În 1976, drujbele Stihl s-au fabricat cu un singur comutator, care vă permite să porniti drujba rapid si in siguranta fără a da drumul mânerului.

Tot in anul 1976, Husqvarna încearcă să capteze segmentul utilizatorilor ocazionali și scoate la iveală modelul Husqvarna 61, o versiune simplificată a drujbei profesionale Husqvarna 162. Deși Husqvarna 61 a fost un fierăstrău foarte bun, acesta nu a atins succesul predecesorului sau.

Husqvarna 61 Chain Saw husqvarna61 | Shopee Malaysia

În 1981 a debutat modelul Husqvarna 133, care a devenit foarte popular în Japonia și alte țări asiatice.

Husqvarna 133 SG

În 1982, a apărut un alt model Husqvarna de succes, Husqvarna 50 Rancher, care a devenit foarte popular în întreaga lume, dar mai ales printre fermierii si proprietarii de păduri nord-americani care aveau nevoie de o drujba simpla, robusta si fiabila.

Husqvarna 50 Rebuild and Big Bore Install - YouTube

În 1983, Husqvarna a prezentat cea mai nouă drujba profesionala, Husqvarna 154 (la acea vreme). Husqvarna 154 a fost, fara indoiala, un hit. Comenzile au crescut și în țări precum Canada, Rusia, Cehoslovacia și Regatul Unit.

Husqvarna 154 SE chainsaw with 254 XP carburetor - YouTube

Din 1984, Stihl folosește reglarea tensiunii laterale a lanțului la drujba. Tensiunea lanțului de ferăstrău este reglată prin capacul ambreiajului prin intermediul intinzatorului de lant. În acest fel, poate fi evitat orice contact cu lanțul drujbei.

În 1985, STIHL a început să comercializeze uleiul de lanț pe bază de plante pentru utilizatorii conștienți de problemele de mediu, ulei care se biodegradează în sol într-un timp scurt. Denumireaa comerciala a acestui ulei de ungere lant este „Blue Angel”.

Comentarii