Iti place gradinaritul? Iata de ce ai nevoie de un atomizor!

Iti place gradinaritul? Iata de ce ai nevoie de un atomizor!

  Poti face super-echipa cu un atomizor, cand vine vorba de ingrijirea gradinii tale! Daca iti doresti un gazon sanatos, flori frumoase si tufisuri sanatoase, alege un astfel de aparat pentru a preveni aparitia parazitilor si a buruienilor. Iata cateva sfaturi de la Roco Piese, care sa te ajute sa alegi in cunostinta de cauza cel mai potrivit model pentru tine!

  Este mult mai eficient sa stropesti cu fortele proprii gradina, decat sa faci apel la chimicale de tip granule. Prin urmare, folosirea unei substante adecvate pentru stropire are un rol important, insa daca aparatul de care dispui este greoi sau daca are o capacitate redusa, toata aceasta activitate placuta se poate transforma intr-un calvar.

  Primul pas in alegerea unui atomizor potrivit consta in estimarea terenului care necesita intretinere. Capacitatea atomizoarelor poate varia destul de mult, astfel ca iti va fi usor sa gasesti un model pe masura nevoilor tale. Astfel, o gradina de mici dimensiuni poate fi stropita cu o cantitate redusa de ierbicide, insa pentru un teren de mari dimensiuni vei avea nevoie de un model de dimensiuni mai mari, cu un rezervor incapator.

  Iata ce poti alege:

  Atomizor cu pompa

  Cunoscut si drept pulverizator cu pompa, acesta este cel mai usor de recunoscut model. Inainte de folosire, se adauga o substanta concentrata in rezervor, dupa care se umple cu apa. Pompa va scoate tot aerul ramas in rezervor, creand astfel suficienta presiune pentru a stropi plantele la intensitatea dorita.

  Este o unealta buna si precisa, dar se preteaza mai degraba spatiilor mai mici. Este un model ideal pentru uzul casnic, gradini si sere, ajutand in spatiile unde accesul la utilitati este dificil. Poti astfel stropi plantele cu substante nutritive sau le poti uda pe cele care necesita un tratament special.

  Atomizor cu ham

  Este o versiune a modelului prezentat mai sus, care poate fi purtat in spate ca un rucsac. Poti astfel stropi mai usor, fara a te intrerupe sa muti pompa. Se preteaza spatiilor medii, precum vii sau terenuri agricole reduse ca dimensiuni. Poate fi folosit la dezinsectia si dezinfectarea spatiilor publice, a parcurilor sau a aleilor.

  Atomizor de tip “carut”

  Pentru suprafetele extinse, un model de tip carut este cea mai potrivita alegere. Unele modele pot fi atasate in spatele ATV-urilor, avand o raza extinsa de actiune, care permite stropirea eficienta a livezilor, ogoarelor si parcurilor.

  Cateva sfaturi de la Roco Piese:

  Odata ce ai achizitionat un astfel de aparat, este necesar sa stii cateva amanunte, in cazul in care nu ai experienta necesara cu o astfel de unealta. Iata cateva detalii de care sa tii cont cand il folosesti pentru prima data:


  • Asigura-te ca ai citit recomandarile de pe etichetele substantelor chimice, inainte de a le introduce in rezervor. Majoritatea sunt nedaunatoare dupa folosire, atat pentru copii, cat si pentru animalele de casa, insa reactiile dintre acestea pot avea alte rezultate.
  • Alege o zi fara vant pentru a stropi spatiile deschise. De asemenea, si momentul din zi este important. Se recomanda sa faci acest lucru dimineata devreme sau dupa-amiaza, pentru a preveni evaporarea rapida a substantelor.
  • Foloseste echipamente de protectie precum manusi, ochelari si masca protectoare.
  • Inainte de a pune deoparte aparatul, goleste-l de orice substanta si clateste rezervorul. Asigura-te ca cei mici nu au acces facil la acesta.
  • Aparatul nu va elimina toti parazitii dupa prima trecere. Fa-ti din start un program de stropire, care sa includa atat ierbicide si pesticide, cat si nutrienti pentru plante.

  Taguri:

  Comentarii