Stihl VS Husqvarna: "batalia" dintre cei mai apreciati producatori de motoutilaje din lume

Stihl VS Husqvarna: "batalia" dintre cei mai apreciati producatori de motoutilaje din lume

  In orice domeniu, competitia este cheia progresului si, desi aparent lucrurile stau altfel, suntem absolut convinsi ca Pepsi se bucura de faptul ca exista Coca-Cola, iar Steaua, ca se poate duela de cel putin doua ori pe an cu Dinamo.

  In aceeasi logica, cei mai populari producatori de motoutilaje din lume, germanii de la Stihl si suedezii de la Husqvarna, trebuie sa isi multumeasca unii altora pentru ca se imping reciproc spre noi culmi ale succesului si inovatiei, in domeniul agriculturii, pomiculturii si silviculturii.

  Tocmai din acest motiv, dar si pentru ca pe site-ul nostru gasesti mii de produse atat de la Stihl, cat si de la Husqvarna, am decis ca in acest articol de blog sa abordam o tema pe cat de ofertanta, pe atat de "jucausa".

  Mai exact, o comparatie intre drujbele germane si cele scandinave, cu atat mai mult cu cat acestea sunt unele dintre cele mai populare si cumparate produse de pe site-ul nostru.

  Trebuie precizat inca de la inceput ca scopul acestei comparatii nu este sa aratam care dintre producatori este mai bun, intrucat consideram aceasta alegere una subiectiva, care tine de preferintele si criteriile fiecaruia.

  Mai mult decat atat, asa cum vei vedea in continuare, "dezavantajele" unuia dintre branduri sunt, de fapt, avantajele celuilalt, astfel incat niciunul dintre ele nu iese mai prejos atunci cand tragem linie.

  Inainte de a incepe comparatia propriu-zisa, sa aflam putin despre fiecare producator in parte. Stihl a fost fondata in anul 1926, in Waiblingen (Germania), drept o afacere de familie, iar in prezent numara peste 10.000 de angajati in 160 de tari si are fabrici in Austria, Germania si Elvetia.

  Stihl a patruns pe piata romaneasca in anul 1997, mai intai prin deschiderea unei sucursale intr-un sediu inchiriat, apoi prin constructia propriului centru de logistica si vanzari in Otopeni.

  Pe de alta parte, Husqvarna a fost fondata in anul 1689, in orasul suedez cu acelasi nume, avand in prezent sediul central la Stockholm.

  Desi initial a produs arme, masini de cusut, biciclete si motociclete, Husqvarna a cunoscut consacrarea drept producator de echipamente de gradinarit, motoutilaje, scule de taiat si scule pentru prelucrarea pietrei. Desi mai putina lume stie acest lucru, intre anii 1978 si 2006, suedezii au facut parte din grupul Electrolux.

  Iata, asadar, care sunt principalele caracteristici ale fiecarui brand de motoferastraie pe care specialistii nostri le-au identificat:

  STIHL

  Pro:

  - mai multi cai-putere la o capacitate similara a motorului;

  - calitatea tipic germana a fabricatiei;

  - brandul favorit al specialistilor din industrie si al consumatorilor;

  Contra:

  - un pret usor mai ridicat comparativ cu modelele similare ale concurentei;

  - anumite comenzi mai putin intuitive.

  HUSQVARNA

  Pro:

  - un pret usor mai scazut comparativ cu modelele similare ale concurentei;

  - o pornire mai usoara a motoferastraielor;

  - acoperite de o garantie mai indelungata;

  Contra:

  - mai grele comparativ cu modelele similare ale concurentei;

  - o gama mai putin variata de produse.

  Prin urmare, indiferent ce alegere ai face, daca aceasta este intre Stihl si Husqvarna, iti garantam ca este una potrivita. Asta cu atat mai mult cu cat in oferta noastra gasesti nenumarate piese de schimb, iar livrarea este rapida, in maximum 48 de ore in toata tara, si gratuita la comenzi de peste 300 de lei.

  Taguri:

  Comentarii