Trebuie sa dai o gaura in perete? Iata doua unelte usor de folosit!

Poate parea o gluma, dar a da o gaura in perete reprezinta o problema reala in anumite situatii si mai ales atunci cand nu ai la indemana instrumentele necesare. Fie ca doresti sa dai o gaura pentru a face eventuale reparatii, fie pentru a decora peretii cu diverse elemente de design interior (tablou, oglinda etc.), vei constientiza cat de important este sa ai unealta potrivita.

Cu totii putem juca rolul unui mester in locuinta proprie, atunci cand detinem instrumentele corespunzatoare, motiv pentru care, in oferta magazinului nostru online, vei putea gasi tot ce ai nevoie pentru a nu apela la ajutor extern, indiferent de motivul pentru care trebuie sa dai o simpla gaura in perete.


Iata doua unelte pe care le poti folosi:

Masina de gaurit si ciocanul rotopercutor te pot ajuta sa iti indeplinesti obiectivul si sa dai gaura in perete, simplu si rapid. Cele doua unelte sunt cunoscute sub denumirea populara de bormasina (in germana ”bohrmaschine” - masina de gaurit cu burghiu). Iata ce ar trebui sa stii despre ele:


Masina de gaurit

Masinile de gaurit folosesc prinderea in mandrina cu bacuri, eficienta in cazul operatiunilor de gaurire in lemn, metal, plastic sau beton, iar burghiele acestora au o coada cilindrica. In timpul procesului de dat gaura in beton, burghiul aluneca in prinderea mandrinei, indiferent de forta cu care este strans. Acest lucru nu se intampla la sistemele SDS datorita canalelor cu care sunt prevazute.

Masinile de gaurit sunt de doua tipuri:
• masina de gaurit fara percutie - este utilizata pentru a da gauri in toate tipurile de materiale (lemn, metal sau plastic), insa nu si pentru a da gaura in perete;
• masina de gaurit cu percutie mecanica - aceasta este capabila sa realizeze gauri in boltari de BCA si in caramida. In consecinta, daca ai nevoie sa dai o gaura in perete, atunci o poti folosi cu incredere. Toate masinile de acest tip au un comutator cu care se poate face trecerea la gaurirea simpla pentru lemn si metal.

Ambele tipuri de masini de gaurit pot fi alimentate la reteaua electrica cu ajutorul acumulatorilor Li-ION, astfel incat sa iti ofere o mobilitate nelimitata.


Specificatiile masinii de gaurit, pe care sa le analizezi, inainte sa alegi un model:
1. turatia la mersul in gol (numarul de rotatii / minut cu care se realizeaza operatiile de gaurire);
2. numarul treptelor de viteza;
3. puterea motorului (energia care actioneaza angrenajul bormasinii);
4. tipul mandrinei (cu cheie sau rapida);
5. cuplul maxim (Nm);
6. numarul de pozitii de reglare a cuplului maxim;
7. capacitatea de a da gaura in lemn/metal/zidarie.


Ciocan rotopercutor

Ciocanul rotopercutor este o unealta care, pe langa functia de rotatie, este dotata cu un sistem de percutie electropneumatic. Acesta este proiectat pentru a da gaura in perete, fie ca este vorba despre o constructie din beton sau piatra.

Ciocanul rotopercutor este prevazut cu un burghiu care are varful acoperit cu carburi metalice, pentru a putea strapunge atat betonul dur, cat si armatura. Acest tip de unealta este dotata cu sistemul de prindere SDS-plus si SDS-MAX. Exista mai multe descrieri ale abrevierii SDS:
• SDS = Stecken-Drehen-Sichern / Insert-Twist-Secure;
• SDS = Special Direct System.

Acest tip de prindere este mult mai simplu si mult mai stabil decat prinderea in mandrina cu bacuri a burghielor cilindrice.

Un ciocan rotopercutor poate fi folosit pentru:
• gaurire;
• gaurire cu percutie;
• percutie / daltuire;
• blocare ax pentru fixarea daltii.


Specificatiile ciocanului rotopercutor, pe care sa le analizezi, inainte de a lua o decizie:
1. energia de impact (forta cu care masina actioneaza asupra burghiului - Joule);
2. turatia la mersul in gol (numarul de rotatii pe minut cu care se realizeaza operatiile de gaurire);
3. frecventa batailor (numarul de percutii / minut - bpm);
4. tipul de mandrina (SDS - Plus, SDS - Max, hexagonala, mandrina cu bacuri);
5. puterea motorului - energia care actioneaza angrenajul bormasinii;
6. capacitatea de gaurire (diametrul maxim al burghiului / carotei).

A da o gaura in perete nu a fost niciodata mai usor ca acum, cand ai la un click distanta uneltele de care ai nevoie. Consulta oferta noastra completa, comanda articolul necesar si spor la lucru!

Comentarii