Benzina si motorina ingheata? O intrebare cu implicatii in... demararea activitatii!

Benzina si motorina ingheata? O intrebare cu implicatii in... demararea activitatii!

  Chiar daca pana acum am fost foarte norocosi, din punctul de vedere al temperaturilor din aceasta toamna si prima luna de iarna, lucrurile se vor schimba radical in urmatoarea perioada, reintrand pe fagasul normal al valorilor negative. Astfel, apar diferite provocari care tin atat de propria persoana, mai precis purtarea unor haine care sa ne protejeze pe deplin atunci cand petrecem mult timp afara si desfasuram diverse activitati, cat si de vehiculele si utilajele pe care le folosim. Unele dintre cele mai comune intrebari pe care ni le adreseaza clientii nostri sunt "Benzina ingheata?" si "Motorina ingheata?", iar, in cele ce urmeaza, vom raspunde la ele pe intelesul tuturor.

  Bineinteles, cei mai interesati de aflarea adevarului sunt posesorii de masini, insa dilema are implicatii majore si pentru cei care folosesc scutere, ATV-uri, generatoare, masini de tuns iarba ori alte echipamente care functioneaza pe baza de combustibil. Tinand cont de informatiile pe care ti le vom prezenta mai jos, vei sti ce ai de facut si daca ai scapat complet de griji, in ceea ce priveste trecerea carburantului intr-o alta stare de agregare, sau trebuie sa iei anumite masuri. Fara alte introduceri, iata datele, la propriu si la figurat, care te preocupa in urmatoarele luni, pana cand vremea buna isi va reintra in drepturi.

  Motorina ingheata? Din pacate, motorina are un punct de inghet mult mai ridicat decat benzina, ceea ce inseamna ca se transforma, compozitia ei suferind modificari, la temperaturi mai inalte. Astfel, va incepe sa capete o consistenta asemanatoare unui gel sau unei paste la valori intre -6 grade Celsius si -18 grade Celsius, ceea ce se traduce printr-o circulatie mai greoaie de la rezervor catre motor, prin sistemul de tevi. Printre solutiile puse la dispozitie de catre producatori se numara combustibilii aditivati, care sunt mai rezistenti.

  Benzina ingheata? Din fericire, daca utilizezi echipamente pe benzina, poti sta mult mai linistit, intrucat aceasta ingheata undeva intre -40 de grade Celsius si -60 de grade Celsius, temperaturi aproape imposibil de atins in mod natural. De unde aceasta diferenta uriasa intre doi carburanti pe care majoritatea oamenilor ii considera foarte similari? Intrucat vorbim, in fapt, despre molecule complet distincte, din punct de vedere chimic (nu vom intra in detalii tehnice, insa totul tine de lungimea lanturilor de atomi de carbon din componenta lor - este posibil sa iti aduci aminte despre ele de la orele din scoala generala sau liceu).

  In concluzie, sintetizand la maximum, raspunsurile la cele doua intrebari pot fi urmatoarele: benzina NU ingheata aproape niciodata, pe cand motorina POATE ingheta sau, in orice caz, va deveni mult mai putin functionala, odata ce gradele din termometre se "disipeaza". O alta dilema a clientilor Roco Piese, la care am raspuns deja intr-un articol postat pe blogul nostru, tine de amestecul ulei-benzina ideal pentru motocoase, drujbe etc. Astfel, pe langa produse de cea mai buna calitate, fiabile, cu o durata indelungata de viata si la un pret corect, te sprijinim si cu sfaturi utile, pentru a ne asigura ca iei intotdeauna cele mai bune si... productive decizii. Spor la treaba, pe orice tip de vreme!

  Comentarii