Ce modificari se pot face in apartament fara autorizatie? Iata raspunsul!

Ce modificari se pot face in apartament fara autorizatie? Iata raspunsul!

  Multi dintre cei care achizitioneaza de la Roco Piese produse din categorii precum Scule electrice, Masini unelte, Service sau Alte piese, pentru a efectua lucrari de renovare pe cont propriu in locuinta lor, se intreaba ce modificari se pot face in apartament, fara autorizatie. Tocmai de aceea, citind articolul in continuare, vei afla raspunsul, precum si unele considerente de care trebuie sa tii cont inainte de a demara activitatea propriu-zisa, pentru a te pune la adapost din punct de vedere legal, neriscand astfel sa iti fie stricata bucuria unei case noi, cu un aspect modern si un suflu proaspat.

  Ce modificari se pot face in apartament fara autorizatie?

  Lista modificarilor care se pot face in apartament fara autorizatie nu este una foarte extinsa, insa, din punctul nostru de vedere, ea "acopera" majoritatea situatiilor intalnite in locuintele romanilor, si anume: orice lucrare care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiei si aspectul sau arhitectural; reparatii la imprejmuire sau terase, pastrand forma acestora si natura materialelor utilizate; reparatia si inlocuirea tamplariei interioare si exterioare, pastrand forma acesteia; zugraveli si vopsitorii interioare si exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culoarea cladirii.

  O alta intrebare din ce in ce mai relevanta, avand in vedere modul in care multi romani dobandesc prima lor locuinta, este daca se pot aduce modificari unui apartament achizitionat prin credit bancar. Raspunsul este ceva mai complicat: pentru cele obtinute prin credit imobiliar/ipotecar, modificarile care vizeaza structura, extinderea sau recompartimentarea necesita acordul scris al bancii. Pe de alta parte, pentru apartamentele cumparate prin programul Prima Casa, este nevoie de incuviintarea Fondului National de Garantare a Creditului.

  Un alt "impediment" in calea fericirii tale, mai precis a materializarii schimbarilor pe care le ai in minte pentru apartamentul tau, il reprezinta asociatia de proprietari. Daca realizezi modificari care se incadreaza in lista mentionata anterior, tot ce trebuie sa faci este sa anunti si asociatia, in termen de maximum 30 de zile de la incheierea lucrarilor. In schimb, daca demersul tau implica reconfigurarea mai ampla a spatiului locativ, pe langa autorizatii, trebuie sa comunici asociatiei toate aspectele, pentru ca acestea sa fie inscrise in jurnalul evenimentelor din cartea tehnica a constructiei. Nerespectarea prevederilor legale in acest sens este considerata contraventie si se poate sanctiona cu amenzi in valoare totala de pana la 100.000 de lei!

  Acestea fiind zise, daca planuiesti doar o mica reamenajare si "reimprospatare" a proprietatii tale, iti reamintim cateva produse pe care le poti achizitiona din oferta noastra: masini de tencuit, scari telescopice, slefuitoare de pereti si tavane, polizoare si mini polizoare, masini de gaurit si insurubat, pistoale electrice de impact, ciocane demolatoare, pistoale de vopsit, surubelnite electrice, masini de insurubat, aparate de masurat, surubelnite, chei etc.

  In loc de concluzie, avem un sfat: tinand cont de faptul ca dezideratul tau este acela de a locui, de unul singur sau impreuna cu familia, intr-un spatiu mai frumos si functional, din toate punctele de vedere, este pacat sa lasi neprevazutul sa iti joace feste, motiv pentru care este nevoie sa te interesezi temeinic de orice aspect, inainte de a incepe implementarea schimbarilor propriu-zise. Mult succes!

  Comentarii