Cum sa fii un bun vecin: iata care sunt orele de liniste la bloc!

Cum sa fii un bun vecin: iata care sunt orele de liniste la bloc!

  Indiferent ca vorbim despre grupuri de Whatsapp, discutii in fata scarii sau direct la usa apartamentului, una dintre cele mai dezbatute teme intre vecini este reprezentata de orele de liniste la bloc. Bineinteles, aceste dialoguri nu apar "din senin", ci numai dupa ce una dintre parti neglijeaza nevoile celeilalte si o deranjeaza cu muzica tare sau diferite lucrari care presupun o intensitate ridicata a zgomotului. Tocmai de aceea, citind articolul in continuare, vei afla cum sa fii un bun vecin si sa pastrezi relatii civilizate cu toti colocatarii, indiferent de activitatile pe care le desfasori.

  In calitate de magazin online in oferta caruia se regasesc drujbe, motocositoare, motoutilaje, motosape, masini de tuns gazonul, bormasini etc., echipamente a caror utilizare in aer liber sau in interior presupune un nivel crescut de decibeli, este datoria noastra sa iti oferim si cateva sfaturi cu privire la folosirea acestora. Iar unul dintre cele mai importante considerente este legat de respectarea orelor de liniste la bloc. Respectivul concept este destul de des uzitat, insa nu sunt foarte multi cei care cunosc cu exactitate ce presupune el, din punct de vedere legal. Parcurgand randurile urmatoare, vei afla!

  Care sunt orele de liniste la bloc si la casa?

  Conform Politiei Romane, "Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice incrimineaza (...) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22.00 - 8.00 si 13.00 - 14.00, de catre orice persoana, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare, in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile, cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora".

  Aceeasi lege incrimineaza si organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate mare, in corturi, alte amenajari sau intr-un spatiu neacoperit, situat in perimetrul apropiat imobilelor. Cu alte cuvinte, din punct de vedere legal, este interzis sa folosesti oricare dintre aparatele enumerate mai sus in intervalele mentionate, mai exact pe perioada noptii, respectiv in ora destinata odihnei de dupa pranz. Aceste informatii te vor ajuta atat sa nu ai probleme cu autoritatile, cat si sa fii 100% "acoperit", in cazul in care un vecin mai zelos suna la politie pentru ca este deranjat in afara intervalelor mentionate.

  Ora de liniste la bloc (sau la casa) este un concept gasit pentru a asigura armonia, atat la propriu, cat si la figurat, intre toti oamenii care locuiesc in acelasi spatiu. Chiar daca, din punctul de vedere al productivitatii, ti-ai dori ca lucrarile pe care le desfasori sau pentru care ai angajat o echipa specializata sa se deruleze cat mai rapid, este important sa tii cont si de nevoile celorlalti, intrucat rolurile s-ar putea inversa cat de curand. In concluzie, respectul este cuvantul de ordine cand vine vorba despre convietuirea la bloc, iar orice activitate din sfera renovarilor si reparatiilor trebuie supusa normelor sociale.

  Comentarii