Ai nevoie sa tunzi iarba si buruienile in gradina, sa ingrijesti o peluza sau sa aranjezi un gard viu? E clar, a venit vremea sa iti cumperi o motocoasa! Dupa aceea, va fi suficient sa o prinzi pe umar cu ajutorul hamului, sa o pornesti si sa treci la treaba!
Insa fiecare doritor isi pune cea mai importanta intrebare: ce motocoasa sa cumpar? Intr-adevar, exista mai multe modele, care se deosebesc intre ele in functie de tipul de alimentare, de puterea motorului sau de sistemul de taiere.
Tipuri de motocoasa disponibile pe piata
Inainte de a schita un raspuns la intrebarea „Ce motocoasa sa cumpar?“, trebuie sa decizi mai intai ce tip de alimentare doresti.
O varianta preferata de multi romani este cea cu alimentare pe benzina. Potrivita pentru gradini medii si mici, este mai puternica decat celelalte tipuri, astfel incat reuseste sa taie chiar si cele mai viguroase buruieni. Pe de alta parte, necesita mai multa atentie privind intretinerea, face mai mult zgomot si degaja noxe, din cauza arderii.
Motocoasele cu fir si stecher trebuie conectate la o priza, pentru a fi folosite. Prezinta avantajul unui pret mai mic, comparativ cu alte variante. Ele sunt potrivite doar pentru curtile sau gradinile mai mici, din cauza limitelor impuse de lungimea cablului.
Pentru curtile si gradinile cu suprafata mai mare, sunt potrivite motocoasele cu acumulatori, care au o autonomie de lucru cuprinsa in general intre 20 si 40 de minute. Trebuie insa tinut cont de faptul ca incarcarea dureaza mai multe ore si pretul este, de regula, mai ridicat, in comparatie cu variantele cu fir sau pe baza de benzina.
Odata ce ai ales tipul de alimentare, ramane sa decizi si alte elemente importante, precum puterea motorului. Intr-adevar, puterea necesara pentru tunderea gazonului este diferita de cea de care este nevoie pentru taierea buruienilor sau a unui gard viu bine crescut.
Sistemul de taiere este, la randul sau, un criteriu important in momentul achizitionarii. Taierea se poate realiza fie cu un fir de nailon bine intins, fie cu un disc cu lame metalice, fie cu doua capete diferite de taiere.
Modele recomandate de motocoasa
Odata ce ai inteles care sunt principalele diferente existente intre produse, iata si cateva raspunsuri concrete la intrebarea „ce motocoasa sa cumpar?“:
• motocoasa Blade Alpin S20 ofera o performanta superioara cu consum mic de combustibil si cu emisii scazute, precum si o ergonomie excelenta. Functioneaza pe benzina, iar lama este de tipul unui disc de metal sau mosor cu fir de nailon. Motorul este construit pentru durabilitate, fiind asigurate o buna racire si lubrifiere, precum si mai multa putere.
• motocoasa pe benzina Micul Fermier BC430KF are o putere mare raportata la greutatea sa, iar un alt avantaj este reprezentat de pornirea usoara, pe orice tip de vreme si temperatura. Este dotata cu un ham ergonomic tip rucsac, care imbunatateste confortul si eficienta utilizatorului.
• motocoasa Gospodarul Profesionist GP 52 ofera o performanta superioara cu consum mic de combustibil si emisii scazute, impreuna cu o ergonomie excelenta. Asigura o viteza foarte mare a lamelor, care sunt echipate cu angrenaje conice optim create pentru o defrisare directionala in diferite pozitii.
Consulta oferta completa a magazinului online Generalmotor.ro si iti vei putea oferi cel mai bun raspuns la intrebarea „Ce motocoasa sa cumpar?“.