Cele mai inspirate culori pentru exteriorul casei in 2021!

Cele mai inspirate culori pentru exteriorul casei in 2021!

  Roco Piese te ajuta de obicei atunci cand vine vorba despre munca grea, pe care o prestezi fie in timpul serviciului, prin prisma activitatii tale profesionale, fie in timpul liber, in jurul casei. Ne referim, mai exact, la folosirea unor motoutilaje precum drujbe sau motosape ori la spart pereti, dat gauri si tencuit.

  Cu toate acestea, iti suntem alaturi si in momentele mai placute, de relaxare, in care te odihnesti in curtea casei tale, la umbra sau in piscina. In acest articol, insa, vom vorbi despre cele mai inspirate culori pentru exteriorul casei, in cazul in care vrei sa vopsesti peretii caminului tau.

  Dupa cum stii, expertii in cromatica fac diferite topuri la fiecare inceput de an sau de sezon, iar acest trend nu putea ocoli subiectul "peretii casei". O astfel de alegere trebuie sa te multumeasca pe termen lung, intrucat presupunem ca nu vrei sa refaci intreg exteriorul locuintei tale odata la cateva luni.

  In aceste conditii, trebuie sa fii sigur ca iei o decizie inspirata, in ton atat cu propriile preferinte, cat si cu moda in domeniu, in anul de gratie 2021. Mai ales ca, fiind vorba despre peretii din afara, acestia vor fi admirati si de vecini sau de trecatorii de pe strada ta.

  Bineinteles, prima optiune atunci cand ne referim la culoarea pentru exteriorul casei este alb sau, mai precis, "alb simplu", intrucat exista si o asemenea nuanta. "Desi poate parea ciudat, exista numeroase nuante de alb. Iar albul simplu este acea culoare echilibrata, care nu este nici mata, dar nici prea orbitoare sau stralucitoare. Aceasta alegere este ideala si pentru ca reuseste sa creeze un contrast foarte placut ochiului, cu lemnul sau culorile metalice mai inchise. Nu poti da gres daca iti vopsesti casa in alb", explica expertii consultati de catre noi.

  O alta optiune foarte potrivita, situata de aceasta data la polul opus din punct de vedere cromatic, o reprezinta onixul. "La fel ca in cazul yin si yang, nu poate exista lumina fara intuneric, nici minciuna fara adevar sau bine fara rau. Prin urmare, daca am inceput cu albul, trebuie sa continuam cu onixul. Aceasta culoare este perfecta mai ales pentru usile de garaj sau ramele ferestrelor. Atentie, insa! Nu exagera cu onixul, nici cu alte nuante foarte inchise, pentru ca peretii casei tale vor ajunge sa retina foarte multa caldura. Iar acesta este ultimul lucru pe care ti-l doresti, pe perioada verii", spune aceeasi sursa.

  Nu in ultimul rand, o alegere deosebita este si verdele, mai precis nuanta de verde Amazon. "Verdele este una dintre cele mai apreciate culori din lume, fiind folosita peste tot, de la haine la pereti. Popularitatea sa provine de la faptul ca o asociem, in mod inerent, cu natura sau prospetimea. Insa verdele-amazon este cu totul deosebit, fiind vorba despre una dintre cele mai inchise nuante, asemanatoare padurilor dese din America de Sud. Aceasta culoare mai seamana si cu postavul meselor de biliard. Iar cel mai bun mod de a o descrie este urmatorul: este aproape la fel ca negrul, insa nu retine la fel de multa caldura!", conchide specialistul consultat de Roco Piese. Ce zici, care va fi alegerea ta pentru exteriorul casei?

  Comentarii