Dupa atata munca, meriti sa te relaxezi in propria oaza de liniste!

Dupa atata munca, meriti sa te relaxezi in propria oaza de liniste!

  Site-ul nostru se adreseaza, in general, profesionistilor din domeniul pomiculturii, silviculturii si agriculturii, dar si pasionatilor sau utilizatorilor privati care stau la casa si detin o curte sau un teren agricol. Cu toate acestea, si atunci cand nu vorbim despre angajati a caror activitate presupune folosirea motoutilajelor, tot la o munca fizica grea ne referim, chiar daca ea este realizata in timpul liber.

  Pentru ca stim ca, indiferent cat de pasionat ai fi de ceea ce faci, este normal sa mai si obosesti din cand in cand, astazi ti-am pregatit un articol altfel. In continuare, iti vom prezenta cateva idei de amenajare a curtii, pentru ca tu sa te poti relaxa in voie, la un gratar si o bere, dupa ce tunzi gazonul sau aranjezi gardul viu ori crengile razlete ale copacilor.

  In functie de spatiul exterior pe care il detii, poti aplica una sau mai multe dintre urmatoarele idei legate de redecorarea zonei din jurul casei. Sau, dupa ce vei parcurge intreg articolul, in minte iti vor inflori scenarii noi pentru transformarea unei banale curti in oaza ta de liniste dupa o zi agitata sau pentru un weekend relaxant alaturi de familie.

  1. Curtea din fata casei. Daca detii o astfel de curte, primul lucru de care trebuie sa tii cont este ca orice activitate pe care o vei intreprinde aici va putea fi vazuta si auzita din strada. Prin urmare, iti recomandam sa valorifici acest spatiu din punct de vedere estetic, prin plantarea de pomi si flori, realizarea unei alei pietruite etc. In cazul in care iti doresti mai multa intimitate, o idee buna ar fi sa construiesti un gard inalt sau sa obstructionezi vizibilitatea cu ajutorul unor arbusti.

  2. Curtea din spatele casei. Oricine detine o astfel de curte se poate considera norocos, intrucat acesta este spatiul ideal pentru intalnirile cu prietenii, gratare, instalarea unei piscine sau, de ce nu, chiar un somn linistitor de dupa-amiaza. Alte idei la fel de bune sunt acelea de a construi un foisor sau de a instala un balansoar, in care poti citi, croseta sau te poti juca alaturi de copii. Cu precadere in timpul pandemiei de coronavirus, o curte in spatele casei a reprezentat cu siguranta o salvare pentru multi.

  3. Curtea ingusta. In cazul in care nu detii o curte cu dimensiuni foarte generoase, nu trebuie sa te ingrijorezi. Chiar daca nu vei avea foarte mult spatiu de miscare, poti valorifica locul pe verticala, prin plantarea de ghivece sau instalarea unei mese mici cu doua scaune de gradina.

  4. Curtea cu teren in panta. Chiar daca, la prima vedere, un astfel de teren ar putea parea un dezavantaj important, il poti folosi in beneficiul tau. Cea mai la indemana idee in acest sens ar fi sa amenajezi trepte cu jardiniere, insa de departe cea mai indrazneata abordare ar fi sa iti construiesti propria cascada.

  In speranta ca aceste sfaturi ti s-au parut utile si deja ai inceput sa te gandesti cum sa iti cosmetizezi spatiul din jurul casei, iti uram odihna placuta si, bineinteles, mult soare! :)

  Taguri:

  Comentarii