Cele mai originale si practice idei de amenajare a unei curti mici!

Cele mai originale si practice idei de amenajare a unei curti mici!

  Indiferent cat de dedicat ai fi activitatii tale profesionale sau personale in jurul casei si cu cat de multa pasiune ai aborda munca pe care o depui, uneori este momentul sa iei o pauza si sa te relaxezi. Iar, daca in urma cu aproape doi ani iti aratam cum sa amenajezi curtea casei, in functie de pozitionarea acesteia, spatiul de care dispui si preferintele tale, astazi este momentul pentru partea a doua. Mai exact, citind articolul in continuare, vei afla cateva idei deopotriva originale si practice privind functionalitatea unei astfel de "oaze de liniste", chiar daca dimensiunile ei sunt relativ reduse.

  Idei de amenajare curte mica: 1 - o "sala" de cinema in aer liber. Serile tarzii si noptile de vara vor deveni cu siguranta mai placute daca scoti un proiector in spatele casei si transformi un perete al acesteia in "marele ecran" al propriului tau home cinema. Maraton de desene animate cu copiii? Filme romantice alaturi de persoana iubita? Meciuri palpitante cu toti prietenii tai? Toate optiunile sunt valabile, iar singura ta grija ramane prognoza meteo - cat timp nu se anunta ploi, planurile tale se pot desfasura in cele mai bune conditii.

  Idei de amenajare curte mica: 2 - un spatiu pentru servit masa. Tot pe perioada sezonului cald, nimic nu poate fi mai placut decat sa iei micul dejun (chiar daca te rezumi doar la o cafea si un croissant) si cina alaturi de intreaga familie, in aer liber. Chiar daca terasele si restaurantele pot fi si ele frecventate din cand in cand, nimic nu se compara cu confortul propriului camin. In plus, este si mult mai practic: daca ai nevoie de ceva, pana in bucatarie sunt, la propriu, doar doi pasi!

  Idei de amenajare curte mica: 3 - un loc de joaca pentru copii. Orice forma de incurajare a copiilor sa desfasoare activitati in aer liber este benefica, iar transformarea curtii casei intr-un loc de joaca reprezinta de departe cea mai sigura si comoda varianta. Prietenii micutului sau micutei tale vor considera ca esti cel mai cool parinte, iar tu te poti bucura de mai multa liniste decat in mod obisnuit. Pentru un plus de responsabilitate, poti chiar impune in zona respectiva o regula de tipul "fara ecrane tactile" sau "doar mancare sanatoasa".

  Idei de amenajare curte mica: 4 - un jacuzzi. Nu in ultimul rand, instalarea unui jacuzzi in spatele casei reprezinta una dintre cele mai bune idei pe care le poti avea in materie de amenajari exterioare. Simplul gand de a-ti incepe si a-ti incheia zilele cu o baie fierbinte si un masaj relaxant te face deja sa cauti cele mai bune oferte pentru astfel de mici piscine. La fel ca o "sala" de cinema in aer liber, si jacuzzi-ul poate fi folosit atat cu copiii, cat si cu persoana iubita sau prietenii, in functie de context.

  Care dintre cele patru idei ti se pare cea mai originala si care se potriveste cel mai bine situatiei tale? Asteptam raspunsurile tale in comentarii!

  Comentarii