Pe unde poti circula cu trotineta electrica? Iata cateva idei de traseu!

Pe unde poti circula cu trotineta electrica? Iata cateva idei de traseu!

  Foarte multi romani sunt interesati pe unde pot circula cu trotineta electrica, acest lucru reiesind din cautarile pe care le realizeaza pe Google. Curiozitatea lor este una lesne de inteles, avand in vedere faptul ca, pe de-o parte, vorbim despre unul dintre cele mai noi vehicule disponibile in Romania si, pe de alta parte, acesta se poate conduce fara permis, doar prin instalarea unei simple aplicatii pe telefonul mobil. Mai mult, o astfel de trotineta este ideala atat pentru parinti, cat si pentru copii si, nu in ultimul rand, efortul de a o conduce este redus fata de varianta "clasica", mecanica.

  Cu mai multe luni in urma, scriam un alt articol pe acest blog, in care raspundeam la intrebarea: "Pe unde poti circula cu trotineta electrica?". Raspunsul, valabil si acum, este urmatorul: exclusiv pe pista de biciclete sau, daca aceasta lipseste, pe carosabil, insa doar pe acele sectoare pe care viteza maxima admisa este de 50 de kilometri pe ora. Cu alte cuvinte, in cazul in care nu exista piste special amenajate pentru vehicule pe doua roti, ne putem deplasa cu trotineta si pe drum, insa doar in interiorul localitatilor (nu pe drumuri nationale si in niciun caz pe autostrada).

  In articolul de fata, insa, am ales o alta abordare a intrebarii "Pe unde poti circula cu trotineta electrica?". Mai exact, iti vom prezenta cateva idei de trasee pe care le poti urma, pentru a-ti satisface pofta de miscare, de aer liber, dar nu numai, asa cum vei vedea in continuare.

  1. De la un capat la celalalt pe Calea Victoriei. Calea Victoriei este una dintre cele mai vechi si importante artere din Bucuresti, intinzandu-se de la Piata Natiunilor Unite pana in Piata Victoriei, pe o lungime totala de 2,7 kilometri. De-a lungul sau, exista sute de obiective turistice, dintre care spicuim: Muzeul National de Istorie, Grand Hotel Bulevard, Sediul central CEC, Cercul Militar National, Teatrul Odeon, Teatrul Tanase, Palatul Telefoanelor, Pasajul Macca-Villacrosse, Muzeul National de Arta, Biblioteca Centrala Universitara, Ateneul Roman, Casa Vernescu etc.

  Mai mult decat atat, Calea Victoriei este strajuita de cafenele si gelaterii, motive numai bune pentru o pauza dulce, atat la propriu, cat si la figurat.

  2. Traseele prin parcuri. Alte locuri pe unde poti circula cu trotineta electrica sunt parcurile, in special cele in care exista piste amenajate pentru biciclete si alte astfel de vehicule. Chiar daca te lasi "furat" de peisaj, nu uita sa adaptezi viteza si, cel mai important, fii intotdeauna cu ochii in patru dupa trecatori, mai ales copii si persoane in varsta, care sunt printre cei mai vulnerabili.

  Recomandarile noastre sunt Parcul Tineretului si Parcul Herastrau, cele mai mari din Bucuresti, caracterizate de o mare diversitate a zonelor si panoramelor pe care le poti admira.

  Bineinteles, in Bucuresti si imprejurimi sunt si numeroase alte locuri pe unde poti circula cu trotineta electrica, ramane doar sa le descoperi si sa le impartasesti cu cei pasionati. Cele mentionate de noi sunt, insa, cele mai frecventate, astfel incat ai sansa sa te intalnesti cu alti amatori ai acestei modalitati deopotriva distractive si eficiente de deplasare.

  Taguri:

  Comentarii