Proiect de lege: cum se conduc trotinetele electrice si care sunt sanctiunile?

Proiect de lege: cum se conduc trotinetele electrice si care sunt sanctiunile?

  Dupa cum stii deja, magazinul nostru online incearca sa se adreseze unui numar din ce in ce mai mare de clienti. Tocmai de aceea, la cererea publicului, introducem noi si noi categorii de produse in oferta noastra.

  Dupa piesele de drujba au urmat piesele de motocositoare si atomizor, dupa piesele de scuter au urmat cele de ATV si kit-urile pentru biciclete electrice. De curand, am venit in intampinarea voastra cu trotinete electrice si piese pentru acestea.

  Intrucat suntem un furnizor care vizeaza mult mai mult decat obtinerea profitului cu orice pret, mai exact tinem la siguranta clientilor nostri, consideram ca este datoria noastra sa iti venim in ajutor cu cateva informatii utile.

  Mai exact, ne referim la principalele propuneri pentru reglementarea circulatiei trotinetelor electrice, proiect supus dezbaterii publice de catre Ministerul Afacerilor Interne. Prevederile, in numar de sapte, au fost postate pe pagina de Facebook a M.A.I, strangand pana in prezent peste 780 de comentarii din partea utilizatorilor.

  Iata, in continuare, care sunt regulile propuse de M.A.I pentru circulatia trotinetelor electrice:

  1. Cum sunt definite? "Trotinetele electrice sunt acele vehicule cu doua sau trei roti, utilizate pentru transportul unei singure persoane. Ele sunt articulate cu o bara in partea din fata, folosita ca dispozitiv de directie si, prin constructie, au o viteza care depaseste 6 kilometri pe ora, dar care nu este mai mare de 25 de kilometri pe ora, fiind echipate cu un motor electric"

  2. Unde pot fi conduse? "Acestea vor fi conduse exclusiv pe pista pentru biciclete sau, daca aceasta lipseste, pe carosabil, insa doar pe acele sectoare pe care viteza maxima admisa este de 50 de kilometri pe ora"

  3. Cine poate conduce? "Conducerea unui astfel de vehicul este permisa numai peste varsta de 14 ani impliniti. Transportul pasagerilor este strict interzis"

  4. Cum pot fi parcate? "Trotinetele electrice oprite sau stationate pe partea carosabila trebuie asezate langa / in paralel cu marginea acesteia. Este permisa si oprirea sau stationarea a doua trotinete, una langa alta"

  5. Cum trebuie sa fie echipate? "Trotinetele electrice care circula pe drumuri publice trebuie sa dispuna in mod obligatoriu de mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente. Se interzice circulatia pe timp de noapte fara aceste mijloace si dispozitive in stare de functionare"

  6. Cine trebuie sa poarte casca de protectie? "Casca de protectie este obligatorie pentru conducatorii cu varsta sub 16 ani"

  7. Ce se intampla in cazul nerespectarii legislatiei? "Nerespectarea normelor privind circulatia trotinetelor electrice este contraventie si se sanctioneaza cu 6-8 puncte de amenda, adica 870-1.160 de lei, conform clasei a III-a de sanctiuni".

  Postarea Ministerului Afacerilor Interne este insotita de fotografia unei trotinete electrice cazute pe trecerea de pietoni, alaturi de mesajul: "Trotineta pe trecerea de pietoni e ca tramvaiul pe linia de BMW".

  In oferta Roco Piese, gasesti atat modelul de trotineta electrica Mini Robot M365 Pro, la pretul promotional de doar 1.399 de lei in loc de 1.649 de lei, dar si urmatoarele piese, componente si accesorii:

  - manete de acceleratie;
  - camere de trotineta;
  - baterii reincarcabile;
  - cauciuc solid;
  - incarcatoare;
  - sonerii;
  - sisteme de frana;
  - sisteme electronice;
  - aparatori de roti;
  - motoare complete.

  Taguri:

  Comentarii