Avantaje incontestabile ale mersului pe scuter prin Bucuresti

Avantaje incontestabile ale mersului pe scuter prin Bucuresti

  Desi multi locuitori ai Bucurestiului se plang de traficul foarte aglomerat, adevarul este ca exista foarte multe alternative si mijloace de transport: unii prefera autoturismele personale, din comoditate, desi uneori pot ajunge sa petreaca ore intregi in ambuteiaje, altii sunt mai practici si iau metroul, autobuzul sau tramvaiul.

  Insa de departe cei mai fericiti si liberi sunt cei care detin o bicicleta, o trotineta, fie ele clasice sau electrice, ori un scuter. Despre primele am vorbit deja, astfel incat, in continuare, vom vorbi despre avantajele detinerii si deplasarii cu ajutorul unui scuter pe drumurile din Capitala.

  In primul rand, scuterul este unul dintre cele mai fiabile si eficiente vehicule pe care le poti folosi intr-un oras mare, atat din punctul de vedere al marimii si vitezei, cat si al consumului de carburant. Cu ajutorul acestuia, te vei strecura, atat la propriu, cat si la figurat, printre sutele de masini care mai mult stau decat merg pe marile bulevarde.

  De altfel, la ora de varf, vei parcurge in doar 15 minute un drum care, cu o masina, ti-ar fi luat mai mult de o ora. Unde mai pui ca, daca ai un motor mai puternic, poti pleca primul de la semafor si vei ajunge tot primul la urmatorul, prin urmare nici nu vei fi deranjat de alte autoturisme.

  In al doilea rand, asa cum spuneam si mai sus, un scuter iti ofera o senzatie inegalabila de libertate, in special dimineata devreme sau noaptea tarziu, cand strazile sunt mai mult pustii. Nimic nu se compara cu aerul rece care te inconjoara in diminetile de vara si te face sa te simti ca un veritabil pilot de curse moto.

  De altfel, ca tot veni vorba de aer, un scuter polueaza mult mai putin decat un autoturism, pe langa faptul ca iti ofera trairi mult mai intense. Prin urmare, vei avea si satisfactia faptului ca esti un pic mai prietenos cu mediul inconjurator decat daca te-ai afla la volan.

  De asemenea, achizitionarea si folosirea unui scuter rezolva una dintre cele mai mari probleme din Bucuresti, si anume aceea a gasirii unui loc de parcare. In cazul in care trebuie sa ajungi in timpul zilei in centrul orasului, iti poti parca scuterul intre doua masini, pe trotuar, in fata unei scari de bloc sau a unei cladiri de birouri.

  Astfel, vei scuti zeci de minute de cautari pe stradute, pe care le-ai fi pierdut daca te-ai fi deplasat cu un autoturism.

  Nu in ultimul rand, un scuter te va ajuta sa economisesti sume importante, din mai multe motive: nu vei plati rovinieta, impozitul si asigurarea obligatorie sunt mai mici, consumul de carburant este si el mult redus fata de o masina, asa cum am spus si mai sus, iar costurile de intretinere sunt si ele modice.

  Legat de asta, daca ai nevoie de componente pentru vehiculul tau preferat pe doua roti, trebuie sa stii ca la Roco Piese gasesti alarme, baterii, cabluri, piese de franare, carburatie si esapament, caroserii, electrice, filtre, piese de motor, pompe, sisteme de rulare si de transmisie pentru scutere.

  Taguri:

  Comentarii