Cele mai frumoase trasee cu bicicleta prin parcurile din Bucuresti

Cele mai frumoase trasee cu bicicleta prin parcurile din Bucuresti

  Desi este hulit de multi dintre locuitorii sai, mai ales din cauza traficului infernal, aglomeratiei si poluarii de toate felurile, Bucurestiul are si parti frumoase. Ne referim atat la localuri si restaurante care mai de care mai fistichii, cu bere ieftina si rece si mancare variata, cat mai ales la parcurile spectaculoase si suficient de mari ca suprafata.

  Adevarate oaze de liniste si de verdeata in mijlocul unuia dintre cele mai populate orase europene, acestea ne ofera posibilitatea sa scapam de canicula, sa ne relaxam la umbra copacilor si pe malul lacurilor si sa ne plimbam pe jos sau cu bicicleta.

  Despre acest ultim capitol vom vorbi in continuare, reamintindu-ti ca la Roco Piese gasesti cea mai variata oferta de piese de biciclete, la cel mai bun raport calitate-pret din Romania. Chiar daca in multe dintre parcurile din Capitala nu sunt marcate piste de biciclete, iti poti crea propriul traseu, in mod evident avand grija la ceilalti trecatori din parcuri, mai ales la copii si animalele de companie, care de multe ori sunt mai imprevizibili. Acestea fiind zise, sa vedem care sunt cele mai atractive parcuri din Bucuresti, pentru biciclisti si nu numai:

  1. Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR). Localizare - sector 3 (cartierele Titan si Dristor) / Suprafata - 85 de hectare

  Considerat de multi drept cel mai frumos parc din Bucuresti, IOR a fost amenajat incepand cu anul 1965, primindu-si numele de la fosta fabrica Intreprinderea Optica Romana. Acesta se remarca prin aleile linistite si umbroase, cele cinci insule de pe lacul natural Titan (Insula Pensionarilor, Artelor, Cainilor, Pescarilor, Ratelor), dar mai ales Biserica din lemn Pogorarea Sfantului Duh, construita in stil maramuresean intre anii 1994 si 1996.

  2. Parcul Carol I (Libertatii). Localizare - sector 4 (la capatul bulevardului Marasesti) / Suprafata - 41 de hectare

  Unul dintre cele mai cochete parcuri din Bucuresti, Carol I sau Libertatii este amplasat pe Dealul Filaretului, fiind renumit in special pentru Mausoleu si Monumentul Eroului Necunoscut. Tot in cadrul sau ori in apropierea sa, regasim Arenele Romane, Fantana Zodiac si Statuile Gigantii, Muzeul National Tehnic si Castelul Vlad Tepes. Chiar daca nu recomandam sa fie parcurse cu bicicleta, treptele care duc spre Mausoleu sunt un obiectiv care trebuie bifat.

  3. Parcul Herastrau (Regele Mihai I). Localizare - sector 1 (delimitat de Bd. Aviatorilor, Sos. Nordului, Sos. Bucuresti-Ploiesti si Bd. Regele Mihai I) / Suprafata - 187 de hectare

  Aleea care inconjoara Lacul Herastrau are o lungime de 5,92 kilometri si este ideala pentru plimbari atat pe jos, cat si cu bicicleta. Pe langa monumentele si obiectivele din jurul parcului, precum Arcul de Triumf si Muzeul Satului, acesta se remarca si prin Statuia lui Charles de Gaulle, Fantana Modura si Monumentul parintilor fondatori ai Uniunii Europene. Nu in ultimul rand, numeroasele terase din acest parc fac deliciul trecatorilor, la propriu!

  4. Parcul Tineretului. Localizare - sector 4 (cartierele Tineretului, Berceni) / Suprafata - 200 de hectare

  Construit pe locul unei foste gropi de gunoi, Parcul Tineretului a fost realizat intre anii 1965 si 1974, prin munca patriotica a tinerilor, de aici preluandu-si si numele. In prezent, este cel mai mare parc din Bucuresti, incluzand atat un lac de mari dimensiuni, cat si Sala Polivalenta si Crematoriul Cenusa, in timp ce Palatul Copiilor si Cimitirul Bellu se afla in apropiere. Parcul este deservit de nu mai putin de 3 statii de metrou: Tineretului, Eroii Revolutiei si Constantin Brancoveanu.

  Taguri:

  Comentarii